Σημάδια ότι κάποιος κάνει κατάχρηση ηρωίνης

1
Σημάδια ότι κάποιος κάνει κατάχρηση ηρωίνης

Ο εθισμός στην ηρωίνη είναι μια τρομακτική ασθένεια. Όχι μόνο είναι ένα από τα πιο εθιστικά ναρκωτικά στην αγορά σήμερα, αλλά είναι και ένα από τα πιο θανατηφόρα. Η άνοδος της κατάχρησης ηρωίνης και συνταγογραφούμενων παυσίπονων έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που οι κυβερνητικές υπηρεσίες την αποκαλούν «επιδημία οπιοειδών». Οι κίνδυνοι που απορρέουν από το ναρκωτικό καθιστούν σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εντοπίζετε τα σημάδια της κατάχρησης ηρωίνης από νωρίς. Κάνοντας αυτό θα σημαίνει ότι μπορείτε να βοηθήσετε κάποιο κοντινό σας άτομο να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται πριν το πρόβλημα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Στο Northpoint Recovery, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ξεπεράσουμε τον εθισμό. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να διαρκέσει πολύ και απαιτεί τη σωστή βοήθεια. Γι‘ αυτό προσφέρουμε ιατρική αποτοξίνωση, εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας και υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να βοηθήσουμε όσους πάσχουν από εθισμό να μπουν στο δρόμο της ανάρρωσης. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα θεραπείας του εθισμού στην ηρωίνη καλώντας σήμερα στο 208.486.0130.

7 σημάδια κατάχρησης ερωδιού

1. Σημάδια μέθης

Ο πρώτος υπαινιγμός της κατάχρησης ηρωίνης είναι ο πιο εύκολος να ξεχωρίσει κανείς – σημάδια πραγματικής τοξίκωσης από ηρωίνη. Αν και μπορεί να μην είναι πιθανό να πιάσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο στα πράσα, αν το κάνετε, πιθανότατα θα ξέρετε ότι κάτι συμβαίνει αμέσως. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα σωματικά συμπτώματα της δηλητηρίασης από ηρωίνη:

 • Θολωμένη νοητική ικανότητα και λειτουργικότητα
 • Ξερό στόμα
 • Ναυτία
 • Μικροσκοπικές κόρες
 • Καταρροή
 • Εμετός
 • Έξαψη του δέρματος
 • Βαριά, αργή κίνηση
 • Περνώντας μέσα και έξω από τη συνείδηση

Αξίζει να αναφέρουμε, ωστόσο, ότι αυτά τα συμπτώματα υποδηλώνουν απλώς κατάχρηση ηρωίνης αλλά θα μπορούσαν επίσης να είναι ενδεικτικά ενός άλλου προβλήματος.

2. Σύνεργα ηρωίνης

Όταν πρόκειται να εντοπίσετε κάποιον που παλεύει με τον εθισμό, ένα από τα πιο συγκεκριμένα στοιχεία μπορεί να βρεθεί στον εντοπισμό των σύνεργων ουσίας. Ενώ φάρμακα όπως τα συνταγογραφούμενα χάπια μπορεί να μην έχουν αξιοσημείωτα ίχνη, η ηρωίνη χρειάζεται αρκετή επιπλέον εργασία για να εισέλθει στον οργανισμό. Ως εκ τούτου, ένας χρήστης ηρωίνης μπορεί να αποθηκεύσει σύριγγες, λαστιχένιες σωλήνες και καμένα κουτάλια γύρω από το σπίτι και ίσως κάτω από το στρώμα του. Η ηρωίνη έρχεται επίσης συνήθως σε μορφή σκόνης, οπότε αν δείτε υπολείμματα σκόνης ή μικροσκοπικά σακουλάκια, θα μπορούσε να είναι σημάδι κατάχρησης ηρωίνης.

3. Στοιχεία συμπεριφοράς

Ενώ αυτά τείνουν να είναι λίγο πιο διακριτικά από τα πραγματικά φυσικά σημάδια κατάχρησης ηρωίνης, μερικές φορές μια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά είναι μια από τις πιο αξιοσημείωτες διαφορές σε κάποιον που κάνει χρήση ηρωίνης. Ακολουθούν μερικές μόνο αλλαγές συμπεριφοράς που πρέπει να προσέξετε που μπορεί να υποδηλώνουν εθισμό στην ηρωίνη:

 • Το άτομο παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην κοινωνική δραστηριότητα, προκαλώντας συχνά δικαιολογίες για τη μη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις.
 • Μπορεί να εγκαταλείψουν δραστηριότητες που συνήθιζαν να απολαμβάνουν, όπως κλαμπ, αθλήματα, παρακολούθηση ταινιών ή άλλα χόμπι.
 • Το άτομο θα μπορούσε να δυσκολευτεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
 • Μπορεί να είναι πολύ πιο μυστικοπαθείς και απατηλοί σχετικά με το τι κάνουν ή πού πηγαίνουν.

4. Αναγνωρίστε την άρνηση

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Η άρνηση είναι το ψωμί και το βούτυρο των βιβλίων των περισσότερων χρηστών ουσιών. Είτε αποφεύγουν επιπόλαια τη συζήτηση είτε γίνονται αισθητά αμυντικοί σχετικά με την κατηγορία, πιθανότατα θα προσπαθήσουν να κρύψουν το πρόβλημα κατάχρησης ουσιών από εσάς με κάθε κόστος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, η απροθυμία να συζητήσουμε ένα θέμα λογικά και ήρεμα μπορεί απλώς να υποδηλώνει ένα υποκείμενο πρόβλημα.

5. Δευτερεύοντα σημάδια εθισμού στην ηρωίνη

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι δείκτες κατάχρησης ηρωίνης που είναι εύκολο να παραβλεφθούν επίσης. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικά πολύτιμα αντικείμενα έχουν χαθεί πρόσφατα ή ότι τα χρήματα που νομίζατε ότι είχατε στο πορτοφόλι σας δεν υπάρχουν πλέον. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο ψάχνει τρόπους να χρηματοδοτήσει τη συνήθεια ναρκωτικών.

Μπορεί επίσης να βρίσκονται στη μέση μιας ποικιλίας νομικών, εργασιακών ή σχολικών προβλημάτων. Αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε αδυναμία εκπλήρωσης των διαφόρων υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα την εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, την αδυναμία να κρατήσουν μια θέση εργασίας ή απλώς να μην εμφανιστούν στην τάξη. Επιπλέον, μπορεί να δείξουν ότι έχουν πολλές γνώσεις δρόμου για την ηρωίνη, αναφέροντάς την ως ένα από τα πολλά ονόματα των δρόμων της.

6. Μάθετε να εντοπίζετε τα σωματικά συμπτώματα

Όταν έχετε να κάνετε με ένα ενέσιμο φάρμακο, φυσικά, θα υπάρχουν διάφορα σωματικά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είναι:

 • Σημάδια ιχνών – Αυτά είναι το αποτέλεσμα χρόνιας χρήσης ενός σημείου ένεσης. Συχνά θα φαίνεται ερεθισμένο και πιθανώς μολυσμένο.
 • Μαγκώνοντας το δέρμα – Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο συμβαίνει με τον εθισμό στη μεθαμφεταμίνη, το αδιάκοπο μάζεμα του δέρματος μπορεί να συμβεί με την ηρωίνη, με αποτέλεσμα πολλές μικρές κρούστες σε όλο το σώμα.
 • Απώλεια βάρους – Η κατάχρηση ηρωίνης συνήθως συνοδεύεται από ναυτία και έμετο. Ως εκ τούτου, πολλοί κακοποιοί δεν τρώνε όσο θα έπρεπε.
 • Αποστήματα – Μια παρενέργεια της χρήσης ενέσιμων φαρμάκων είναι ότι τα σημεία της ένεσης είναι ιδιαίτερα επιρρεπή να μολυνθούν.
 • Σεξουαλική δυσλειτουργία – Πολλοί που αγωνίζονται με το φάρμακο θα εμφανίσουν σεξουαλική δυσλειτουργία όπως ανικανότητα ή ακανόνιστο εμμηνορροϊκό κύκλο.

7. Ιατρικές επιπλοκές που προκύπτουν από την ηρωίνη

Δεδομένης της ισχύος και της φονικότητας αυτού του φαρμάκου, δεν είναι περίεργο ότι η χρόνια κατάχρηση ηρωίνης συνήθως οδηγεί σε μια πληθώρα ιατρικών καταστάσεων. Όσον αφορά την ένεση ηρωίνης, πολλοί θα εμφανίσουν κατάρρευση φλεβών και δερματικές μολύνσεις σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της κατάχρησης ουσιών.

Μπορεί επίσης να προσβληθούν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες όπως ο HIV και η ηπατίτιδα Β και C, εάν συμμετάσχουν σε κοινή χρήση βελόνων. Το χρόνιο ροχαλητό ηρωίνης θα συνοδεύεται από λοίμωξη και βλάβη στον ιστό της μύτης και του λαιμού και θα μπορούσε να διατρήσει εντελώς το ρινικό διάφραγμα. Επιπλέον, η τοξικότητα της ουσίας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε:

 • Ηπατική και νεφρική νόσο
 • Λοίμωξη του βλεννογόνου της καρδιάς
 • Βακτηριακές λοιμώξεις
 • Πνευμονία και φυματίωση
 • Αρθρίτιδα και άλλα ρευματολογικά προβλήματα

Λάβετε βοήθεια αφού εντοπίσετε συμπτώματα εθισμού στην ηρωίνη

Το να μάθετε να εντοπίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια της κατάχρησης ηρωίνης είναι ένα από τα πρώτα βήματα για να αντιμετωπίσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο σχετικά με τη διαταραχή χρήσης ουσιών. Παρόλο που η απεξάρτηση από την ηρωίνη μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, το να πάρετε το άτομο που σας ενδιαφέρει για τη θεραπεία που χρειάζεται από νωρίς μπορεί να είναι μια πραγματική αλλαγή στη ζωή.

Το κέντρο θεραπείας Boise, ID στο Northpoint Recovery προσφέρει μια ποικιλία επιλογών θεραπείας για να βοηθήσει όσους παλεύουν με τον εθισμό στην ηρωίνη. Βοηθήστε τους αγαπημένους σας να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται για να αφήσουν πίσω τους τον εθισμό στην ηρωίνη. Καλέστε το 208.486.0130 ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά για να ξεκινήσετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar