Ο Μαραθώνιος του Πίτσμπουργκ προσθέτει νέο πρόγραμμα περιεκτικότητας σε αισθήσεις

1
Ο Μαραθώνιος του Πίτσμπουργκ προσθέτει νέο πρόγραμμα περιεκτικότητας σε αισθήσεις

Όταν σκέφτεστε για ένα αγώνα τόσο μεγάλο όσο το Μαραθώνιος του Πίτσμπουργκ, πιθανότατα απεικονίζετε πλήθη με δημιουργούς θορύβου, ενθουσιασμένους δρομείς και ενισχυμένη μουσική. Αν και η σκηνή είναι διασκεδαστική για πολλούς από τους 40.000 δρομείς που συμμετέχουν, εκείνοι με αισθητηριακές ευαισθησίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να συγκλονιστούν. Φέτος λοιπόν ο διοργανωτής του Μαραθωνίου, P3Rέχει συνεργαστεί με KultureCityένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ειδικεύεται στην αισθητηριακή προσβασιμότητα εκδηλώσεων, για να προσθέσει μια αισθητηριακή θερμότητα στον παιδικό μαραθώνιο του Πίτσμπουργκ.

«Η προσθήκη ευκαιριών και βοήθειας όπως αυτή υποστηρίζει πραγματικά την αποστολή της P3R να εμπνεύσει όλους και όλους να ΚΙΝΗΣΟΥΝ», δήλωσε ο Troy Schooley, Διευθύνων Σύμβουλος της P3R. «Προσπαθούμε να κάνουμε τις εκδηλώσεις μας χωρίς αποκλεισμούς και προσιτές σε όλους, και αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσής μας στην αποστολή. Θέλουμε τα άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες όχι μόνο να αισθάνονται ευπρόσδεκτα, αλλά και να έχουν μια εξαιρετική εμπειρία ενώ συμμετέχουν».

Η ζέστη ενός μιλίου θα μειώσει την ένταση της μουσικής και τις δραστηριότητες και θα αυξήσει τον προσωπικό χώρο για τους συμμετέχοντες. Το προσωπικό και οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν με το πρόγραμμα Sensory Inclusive™ της KultureCity για να εξασφαλίσουν ασφάλεια και θετικές εμπειρίες για άτομα με αισθητηριακές ανάγκες όπως αυτισμό, PTSD, άνοια, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες εξατομικευμένες ανάγκες. Μαζί με το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, η KultureCity παρέχει αισθητηριακές σακούλες που περιλαμβάνουν ακουστικά και παιχνίδια fidget μαζί με α κινητό αισθητήριο δωμάτιο.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί συμμετέχοντες απολαμβάνουν τους δυνατούς θορύβους, τα μεγάλα πλήθη και τη διαφημιστική εκστρατεία πριν από έναν αγώνα, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο», είπε ο Schooley. «Χάρη στη συνεργασία μας με το KultureCity, αυτή η θερμότητα με Αισθητήριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες ένα ήσυχο μέρος να περιμένουν κοντά στην αρχική γραμμή και να χρησιμοποιούν αισθητηριακές σακούλες για να βοηθήσουν στη μείωση της υπερφόρτωσης των αισθήσεων πριν από τη συμμετοχή τους».

Η προσπάθεια προστίθεται στην αποστολή του Μαραθωνίου του Πίτσμπουργκ να αυξήσει την προσβασιμότητα της διοργάνωσης. Τον περασμένο χρόνο, οι διοργανωτές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα πληρωμών και ένα πρόγραμμα υποτροφιών για όσους δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά το κόστος εγγραφής, εφάρμοσαν μια ανοιχτή κατηγορία που καλωσορίζει συμμετέχοντες οποιουδήποτε φύλου ή έκφρασης φύλου και πρόσθεσαν ένα τμήμα πεζοπορίας του ημιμαραθωνίου με αυξημένο χρόνο κλείσιμο δρόμων.

«Η P3R έχει δεσμευτεί να ενθαρρύνει ένα ποικιλόμορφο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους όσους παρακολουθούν και/ή συμμετέχουν στους αγώνες, τις διαδρομές, τις εκδηλώσεις και τα προγράμματά μας», ανέφερε η ΜΚΟ σε μια δήλωση. «Υπάρχει ένας ενοποιητικός δεσμός μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν το τρέξιμο που ξεπερνά τα κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά εμπόδια που συνήθως μας χωρίζουν».

Οι αγώνες τρεξίματος για τον Μαραθώνιο του Πίτσμπουργκ θα πραγματοποιηθούν στις 6-7 Μαΐου, με τον παιδικό μαραθώνιο στις 6 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε thepittsburghmarathon.com.

Φωτογραφία εξωφύλλου ευγενική προσφορά του DICK’S Sporting Goods Marathon του Πίτσμπουργκ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar