Ο ακρωτηριασμένος υπερ-δρομέας Jacky Hunt-Broersma κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ

0
Ο ακρωτηριασμένος υπερ-δρομέας Jacky Hunt-Broersma κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ

Νωρίτερα φέτος, ο ακρωτηριασμένος υπερδρομέας Jacky Hunt-Broersma ανακοίνωσε τα σχέδιά του να καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, με μια προσπάθεια να τρέχει έναν μαραθώνιο κάθε μέρα για 102 συνεχόμενες ημέρες, που θα έφτανε συνολικά τα 2675 μίλια. Στις 27 Απριλίου, η Hunt-Broersma πέτυχε τον στόχο της και έγινε η νέα κάτοχος του ρεκόρ γυναικών για τους περισσότερους μαραθωνίους σε συνεχόμενες ημέρες.

Ένα blade runner και επιζών του καρκίνου, η Hunt-Broersma αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δισκογραφική της προσπάθεια συγκεντρώνοντας χρήματα για Amputee Blade Runners, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει λεπίδες τρεξίματος σε άτομα με ακρωτηριασμό. Αυτήν έρανος Οι προσπάθειες ανέρχονται σε $193.386 και αυξάνονται, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των $30.000 από μια μακρινή βολή. Οι συνεισφορές της Hunt-Broersma θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των λεπίδων τρεξίματος, που συνήθως θεωρούνται είδος πολυτελείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες, για περισσότερα από 50 άτομα.

Φρέσκο ​​από το επίτευγμα, ΑΔΕΦΕ επικοινώνησε με τον Hunt-Broersma για να μιλήσει για το ρεκόρ και τι θα ακολουθήσει για τον υπερδρομέα.

ΑΔΕΦΕ: Πώς νιώθεις να είσαι η νέα κάτοχος του ρεκόρ για τους περισσότερους μαραθωνίους που τρέχουν σε συνεχόμενες ημέρες ως γυναίκα;

Hunt-Brothersma: Αισθάνομαι υπέροχα, αλλά ο δίσκος ήταν μόνο το κεράσι στην κορυφή. Τα ρεκόρ είναι εκεί για να καταρρίπτονται, αλλά για μένα το καλύτερο ήταν να αποδείξω ότι ο καθένας μπορεί να κάνει δύσκολα πράγματα και ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζεις κανέναν σε ένα κουτί. Μου άρεσε επίσης να διαβάζω όλα τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έτρεξαν το πρώτο τους μίλι ή τον πρώτο τους μαραθώνιο ή περπάτησαν γύρω από το τετράγωνο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, επειδή είδαν ότι έκανα δύσκολα πράγματα. μπορούν. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να αφαιρέσει αυτά τα συναισθήματα.

ΑΔΕΦΕ: Τι σας ενέπνευσε να ακολουθήσετε τον συγκεκριμένο δίσκο;

Hunt-Brothersma: Είχα δει μια ανάρτηση στα social media κάποιου που έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες. Καθώς ξεκινούσα την εκπαίδευσή μου για το Moab240, σκέφτηκα ότι αυτός θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσω μια βάση και ήθελα να δω αν θα μπορούσα να το κάνω.

ΑΔΕΦΕ: Πώς αντέδρασαν η οικογένεια και οι φίλοι σου όταν τους είπες τι κάνεις;

Hunt-Brothersma: Νομίζω ότι έχουν συνηθίσει να έχω τρελές ιδέες και έχουν μάθει ότι αν πω ότι θα κάνω κάτι τρελό, θα το κάνω. Ο σύζυγός μου/προπονητής μόλις γούρλωσε τα μάτια του καθώς ήταν εδώ στο παρελθόν.

ΑΔΕΦΕ: Ποια ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή σας;

Hunt-Brothersma: Ήταν σίγουρα η οικογένειά μου. Κάθε μέρα όταν τα παιδιά μου επέστρεφαν από το σχολείο με ρωτούσαν αν ολοκλήρωσα το τρέξιμό μου. Τις μέρες που δυσκολευόμουν με αγκάλιασαν και αυτό με ενθάρρυνε να το κάνω. Ο σύζυγός μου ανέλαβε επίσης πολλά περισσότερα για να μου δώσει τον χρόνο να επικεντρωθώ σε αυτήν την πρόκληση.

ΑΔΕΦΕ: Πώς προπονήσατε για αυτή την δισκογραφική προσπάθεια;

Hunt-Brothersma: Έκανα έναν αγώνα 100 μιλίων δύο εβδομάδες πριν από την πρόκληση. Αυτό με βοήθησε για ένα καλό ξεκίνημα, αν και δεν νομίζω ότι έχω αναρρώσει πλήρως ακόμα.

ΑΔΕΦΕ: Είχατε ένα σνακ για καύσιμα;

Hunt-Brothersma: Στην αρχή της πρόκλησης έφαγα τα πάντα, αλλά χτύπησα πολύ γρήγορα σε έναν τοίχο. Έπρεπε να αλλάξω τη διατροφή μου για να τρώω τη σωστή τροφή για να συνέλθω και να με τροφοδοτώ ταυτόχρονα. Οι πατάτες μωρού με αλάτι είναι για μένα μια τροφή. Απλούστατο.

ΑΔΕΦΕ: Η ιστορία σας ευαισθητοποίησε τους ακρωτηριασμένους δρομείς και τους αγώνες που αντιμετωπίζουν με τις ακριβές λεπίδες τρεξίματος. Ποιο ελπίζετε να είναι το μεγαλύτερο πακέτο για τους ανθρώπους που ακούν την ιστορία σας;

Hunt-Brothersma: Θέλω οι ακρωτηριασμένοι και οι επιζώντες από καρκίνο να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν έχει τελειώσει μετά τον ακρωτηριασμό ή τη διάγνωση. Μπορείτε να πετύχετε πολλά περισσότερα και να κρατήσετε την ελπίδα. Ελπίζω ότι και οι ακρωτηριασμένοι τώρα συνειδητοποιούν ότι υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια για αυτούς και ότι το τρέξιμο θα αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο. Δεύτερον, θέλω να ξέρουν όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος να βάζουν τους ακρωτηριασμένους σε ένα κουτί και ότι δεν είναι ανάπηροι. Η αναπηρία μου με έχει κάνει πιο δυνατό.

ΑΔΕΦΕ: Πού ήταν το αγαπημένο σας μέρος για να τρέξετε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας;

Hunt-Brothersma: Έχουμε ένα υπέροχο πάρκο (Veterans Oasis Park στο Chandler, Αριζόνα) περίπου δύο μίλια από το σπίτι μας με βρόχο 1,6 μιλίων. Θα περνούσα ώρες εκεί έξω. Είναι ένα όμορφο ερημικό τοπίο.

BRO: Πού ήταν το αγαπημένο σας μέρος για να τρέξετε στην περιοχή μας όταν ζούσατε στην ανατολική ακτή στη Βόρεια Καρολίνα;

Hunt-Brothersma: Όταν ζούσα στην ανατολική ακτή, συνήθιζα να τρέχω πολύ στο Umstead State Park στο Raleigh (αγαπώ το δάσος και τα μεγάλα δέντρα), καθώς και στο American Tobacco Trail στο Cary.

ΑΔΕΦΕ: Ποια ήταν η πιο ικανοποιητική και μεγαλύτερη πρόκληση αυτού του ταξιδιού;

Hunt-Brothersma: Η μεγαλύτερη μου πρόκληση ήταν να συνεχίσω αυτόν τον μαραθώνιο καθημερινά. Είναι πολύ κουραστικό και μπορεί να γίνει μονότονο μερικές φορές, αλλά μετά υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τη μεγαλύτερη εικόνα και ξεκινάτε. Θα έλεγα ότι το τρέξιμο στη Βοστώνη, ο 100ός μου μαραθώνιος (αρχικός στόχος), ο μαραθώνιος 102 (όταν έσπασα το ρεκόρ) και ο τελευταίος μου μαραθώνιος ήταν όλα εξαιρετικά ικανοποιητικά. Είχα τόση υποστήριξη από φίλους και συγγενείς και άξιζε όλο αυτό το ταξίδι

ΑΔΕΡΦΙ: Υπάρχει κάποιο μυστικό για επανειλημμένα τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων που μπορείτε να μοιραστείτε;

Hunt-Brothersma: Είναι όλα στο μυαλό. Το σώμα σας μπορεί να κάνει καταπληκτικά πράγματα και είναι αλήθεια ότι το μυαλό σας πάντα θα τα παρατάει πριν το κάνει το σώμα σας. Καταλάβετε αυτό και θα μπορέσετε να πάτε μακριά.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Jacky Hunt-Broersma

Περισσότερα για τον Jacky Hunt-Broersma

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar