Ξεπερνώντας τα στίγματα του εθισμού | Στίγματα Ψυχικής Υγείας

0
Ξεπερνώντας τα στίγματα του εθισμού |  Στίγματα Ψυχικής Υγείας

Το να ξεπεράσεις το στίγμα του εθισμού είναι δύσκολο. Το ίδιο ισχύει και για την υπέρβαση του στιγματισμού της ψυχικής υγείας. Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο έχετε αγωνιστεί με αυτούς τους τρόπους, καταλαβαίνετε την πρόκληση—υπάρχει μια συνεχής μάχη, μέσα και έξω. Ο κόσμος και ακόμη και η οικογένειά σας μπορεί να μην καταλαβαίνουν τα προβλήματά σας. Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ότι τα προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν το ένα το άλλο.

Οι άνθρωποι που παλεύουν με προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να φαίνονται αδιάφοροι. Ο εθισμός μπορεί να κάνει την τυπική ζωή πιο δύσκολη. Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσεται το στίγμα. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα είναι να κάνετε μικρά βήματα κάθε μέρα – ωστόσο, ένα πράγμα που κρατά πολλούς πίσω είναι το στίγμα. Καλέστε το 208.486.0130 για να μιλήσετε με κάποιον από την έμπειρη ομάδα του Northpoint Recovery σχετικά με τις επιλογές θεραπείας εθισμού και ψυχικής υγείας και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εσάς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο να ξεπεράσετε τον εθισμό και τα στίγματα ψυχικής υγείας.

Τι είναι το στίγμα;

Το στίγμα αντικατοπτρίζει το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε για κάτι. Είναι αυτό που σκέφτονται οι άνθρωποι για κάποιον όταν συνδέονται με κάτι που θεωρείται ανήθικο. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα στιγματισμού που μπορεί να παρατηρήσετε σε άλλους—ακόμα και στον εαυτό σας:

  • Το στίγμα τρέμει όταν προσπερνάει έναν άστεγο.
  • Στίγμα είναι να κρίνεις κάποιον που πονάει επειδή δεν το χειρίζεται καλά.
  • Το στίγμα έρχεται με τη μορφή βρώμικων εμφανίσεων.

Το στίγμα αισθάνεται πάντα χειρότερα από ό,τι είναι. Όπως πολλά τέρατα, προέρχεται από μια θέση αδυναμίας. Πολλοί άνθρωποι που κρίνουν όσους παλεύουν με τον εθισμό και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας φοβούνται. Δεν καταλαβαίνουν ή αποφασίζουν να μην εργαστούν για να το κάνουν.

5 τρόποι για να ξεπεράσετε τον εθισμό και τα στίγματα ψυχικής υγείας

Ο εθισμός, για πολλούς, είναι σαν ένα σκοτεινό τούνελ. Είτε ο εθισμός στο αλκοόλ είτε ο εθισμός στα ναρκωτικά, είναι το ίδιο. Υπάρχει διέξοδος, αλλά πολλοί δεν τη βλέπουν ποτέ. Το σκοτάδι μπορεί να αντιπροσωπεύει πόνο, άγχος και κάποια άλλα πράγματα. Για τους περισσότερους σημαίνει αρνητικότητα. Κρατά πολλούς τυφλούς στο τι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν.

1. Αγκαλιάστε τη θετικότητα

Η αφαίρεση της αρνητικότητας σημαίνει να αγκαλιάζεις το να είσαι θετικός. Η θετικότητα δεν είναι να χαμογελάς συνέχεια. Δεν σημαίνει ότι μερικές φορές τα πράγματα θα μπουν κάτω από το δέρμα σας. Σημαίνει να κοιτάς τα περασμένα κακά σχόλια και να μην αντιδράς στα άσχημα. Είναι εύκολο να το υιοθετήσεις ως τρόπο να ξεπεράσεις το στίγμα, γι‘ αυτό είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις.

2. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους

Αποκτήστε γνώσεις για θέματα εθισμού και ψυχικής υγείας από αξιόπιστες πηγές όπως το Northpoint Recovery. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτή τη γνώση για να ενημερώσετε τους άλλους και να τους βοηθήσετε να κατανοήσουν την αλήθεια πίσω από αυτές τις συνθήκες.

3. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας

Οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους μας επηρεάζει το στίγμα είναι όλοι διαφορετικοί. Κάποιοι επιλέγουν να μην προσπαθήσουν και παραμένουν κολλημένοι. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε πώς θέλετε να προχωρήσετε. Τελικά κάτι πρέπει να κάνεις. Το να κάνεις λάθη είναι εντάξει. Αυτό που δεν είναι εντάξει είναι να επιλέξετε να μην κάνετε τίποτα επειδή φοβάστε. Το πιο ισχυρό στίγμα που περιορίζει όσους παλεύουν με εθισμό και καταστάσεις ψυχικής υγείας είναι ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε. Δεν είναι αλήθεια, και ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε γνώμη είναι να δείξετε πώς μοιάζει ο εθισμός και η αποκατάσταση της ψυχικής υγείας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να θέσετε εβδομαδιαίους στόχους για το πώς θέλετε να ξεπεράσετε κάτι που σας περιορίζει.

4. Φροντίστε τη σωματική σας υγεία

Η φροντίδα της σωματικής σας υγείας είναι απαραίτητη για τον εθισμό και τη θεραπεία ψυχικής υγείας. Ασκηθείτε, τρώτε καλά, ξεκουράζεστε πολύ και εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και να είστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο τα στίγματα εθισμού και ψυχικής υγείας.

5. Συγχωρήστε τον εαυτό σας και τους άλλους

Η ενασχόληση με υποθέσεις ψυχικής υγείας σημαίνει να είσαι ανοιχτός. Μπορεί να είναι δύσκολο λόγω των σκληρών υποθέσεων. Οι ερωτήσεις που μπορεί να σας γίνουν μπορεί να αισθάνονται υποτιμητικές. Μπορούν να κυμαίνονται από άβολα έως επώδυνα. Πολλοί άνθρωποι πρέπει να βάλουν τα πράγματα με έναν σχετικό τρόπο. Οι αδαείς θα κάνουν συγκρίσεις με βάση αυτά που ξέρουν.

Ξεπεράστε τα στίγματα του εθισμού και της ψυχικής υγείας στο Αϊντάχο στο Northpoint Recovery

Είδαμε τι συμβαίνει όταν αφαιρείται το στίγμα από το πώς αντιμετωπίζουμε τον εθισμό. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ξεπέρασμα των στίγματα της ψυχικής υγείας και του εθισμού, επικοινωνήστε με το Northpoint Recovery σήμερα στο 208.486.0130.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar