Καρδιά, Ψυχή, Τρέξιμο: 100 μίλια για 100.000 $ – Βγείτε έξω

0
Καρδιά, Ψυχή, Τρέξιμο: 100 μίλια για 100.000 $ – Βγείτε έξω

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του OpenDoors

Αργή και ελεγχόμενη, η αναπνοή γίνεται ρυθμική και σταθερή καθώς το έδαφος εκτείνεται κατά μήκος των περασμένων ορμητικών ρυακιών και πανύψηλων δέντρων, με κουδουνίσματα πουλιών και ποικίλη χλωρίδα και πανίδα ως υψομετρικές άμπωτες και ροές. Είναι ένα τρέξιμο λιγότερο περίπου χιλιομέτρων και περισσότερο για την αυστηρή αντοχή και το ανθρώπινο συναίσθημα πίσω από την ύπαρξή του.

Ο Connor Mailander, 17 ετών, τρέχει 100 μίλια μέσα από τα βουνά Blue Ridge της Βόρειας Καρολίνας για να συγκεντρώσει 100.000 $ για το OpenDoors. Η σύνδεση του Mailander με τις οικογένειες και τους μαθητές του Asheville, NC είναι βαθιά, καλώντας τον να συνδυάσει το πάθος για τρέξιμο με την προσέγγιση της κοινότητας. Ένας έμπειρος αθλητής τόσο στο cross-country όσο και στον στίβο για την ομάδα του γυμνασίου του, ο Mailander την ανεβάζει στο επόμενο επίπεδο με το επερχόμενο τρέξιμο υπεραποστάσεων.

Ο Mailander προπονείται με τον σκύλο του. Φωτογραφία ευγενική προσφορά του OpenDoors

Ξεκίνησε το 2010, το OpenDoors άνθισε ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μια ακμάζουσα προσπάθεια ανακούφισης. Ο Gennifer Langdon Ramming, εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής, παρατήρησε την ανάγκη για εξειδικευμένη προσοχή για τους μαθητές στην τάξη ενώ ήταν εθελοντής στο Dickson Elementary. Τώρα, το OpenDoors βοηθά στην υποστήριξη των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος του Άσβιλ μέσω επείγουσας βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων καρτών υγραερίου και παντοπωλείου, επίπλων και κλινοσκεπασμάτων, καλοκαιρινών κατασκηνώσεων και εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος «To and Through» για την προώθηση της επιτυχίας στο γυμνάσιο και το κολέγιο.

Το OpenDoors ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που συγκεντρώνει ο Mailander για να παρέχει βοήθεια σε μαθητές που χρειάζονται καθηγητές και καθημερινά γεύματα, ενώ παράλληλα θα προωθήσει τους πόρους του προγράμματος. Ο BRO συνάντησε τον δρομέα για να μιλήσει για το επερχόμενο σετ του που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιουνίου.

Πώς ασχοληθήκατε με το OpenDoors;

Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι στο OpenDoors που πηγαίνουν στο σχολείο μου, ακόμη και ένας από τους καλύτερους φίλους του αδερφού μου. Η μαμά μου είναι πολύ καλή φίλη με τον εκτελεστικό διευθυντή και έτσι από αυτές τις σχέσεις, έμαθα λίγο περισσότερα για τα OpenDoors, τι κάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους. Όσο περισσότερα μάθαινα γι ‚αυτούς, συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο είμαι παθιασμένος, δηλαδή η εκπαίδευση.

Έχω ζήσει στο Άσβιλ σχεδόν εννέα χρόνια και έτσι μπόρεσα να απολαύσω το Άσβιλ και όλο το περιβάλλον και τις ευκαιρίες του. Αλλά πολλές από αυτές τις οικογένειες δεν είναι επειδή δεν έχουν τους πόρους και το OpenDoors τους παρέχει πραγματικά αυτές τις ευκαιρίες με εστίαση στο σχολείο. Στέλνουν τα παιδιά στο κολέγιο, τους βοηθούν να δώσουν υποτροφίες, παρέχουν ευκαιρίες για οικογένειες και εργαζόμενους γονείς. Φροντίζουν ώστε οι οικογένειες να φροντίζονται και να μπορούν να έχουν μια ζωή με πολλούς πόρους, και πολλή βοήθεια και πολλή αγάπη.

Γιατί αποφασίσατε να κάνετε ένα ultra run για να μαζέψετε χρήματα;

Είχα έναν φίλο πέρυσι που επίσης έτρεξε 100 μίλια και συγκέντρωσε χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Partners and Health. Τρέχουμε πολύ μαζί και πηγαίναμε μαζί στο σχολείο, οπότε είπε, «Ε, θα πρέπει να τρέξεις εκατό μίλια φέτος». Γύρισα σπίτι και το είπα στους γονείς μου. Τους άρεσε ο ήχος του και έτσι όλοι άρχισαν να με βοηθούν με αυτό.

Γιατί επιλέξατε το Mills River, το Pisgah Forest και μέρος του μονοπατιού Mountains-to-Sea για το τρέξιμό σας;

τρέχω [Mills River] κάθε μέρα, και είναι ένα υπέροχο μονοπάτι. Πολλοί το χρησιμοποιούν. Επομένως, είναι ένα καλό μονοπάτι για χρήση και τρέχει ακριβώς δίπλα στο πάρκο. Το Pisgah Forest είναι ένα καλό μονοπάτι, μόνο και μόνο επειδή έχει τα πάντα. Μέρος του είναι επίσης το να κάνεις μίλια. Είναι μεγάλη απόσταση, οπότε έχετε πολλά διαφορετικά μέρη για να τρέξετε. Το μονοπάτι Mountains to Sea θα είναι το δύσκολο πράγμα. Όλο αυτό είναι αρκετά σκληρό έδαφος, οπότε θα είναι αρκετά δύσκολο.

Πώς προπονείστε για το τρέξιμο;

Συνήθως θα κάνω έξι μίλια την Τρίτη, οκτώ μίλια την Τετάρτη και έξι μίλια την Πέμπτη. Αν νιώθω καλά την Παρασκευή, όπως συνήθως, θα τρέξω περίπου τρία μίλια την Παρασκευή. Στη συνέχεια, συνήθως το Σάββατο έχω ένα μεγάλο τρέξιμο που ποικίλλει. Δίνω στον εαυτό μου την Κυριακή για να χαλαρώσω πραγματικά και είναι κάπως ωραία. Έχω εργασίες για το σπίτι και άλλα πράγματα, έτσι απλά δίνω στον εαυτό μου ένα διάλειμμα την Κυριακή, και μετά τη Δευτέρα, θα κάνω σαν ένα ελαφρύ τρέξιμο ή ποδήλατο ή απλώς θα πάω μια βόλτα. Τίποτα πολύ έντονο. Αλλά κάπως δίνω στον εαυτό μου δύο μέρες ξεκούρασης, ανάλογα με το πόσο δύσκολο είναι το Σάββατο.

Ο στόχος μου είναι να κάνω λιγότερο από 40 ώρες, και πολλά από αυτά θα είναι στο μονοπάτι Mountains-to-Sea Trail. Είναι ένα αρκετά δύσκολο μονοπάτι σε ορισμένα μέρη και όχι πολύ άσχημα σε άλλα. Νομίζω ότι κάτω από 40 ώρες θα είναι εφικτό. Την πρώτη μέρα, ο στόχος μου είναι πιθανώς περίπου 60 μίλια και μετά τελειώνει η δεύτερη μέρα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που περιμένετε να αντιμετωπίσετε στο outdoor τρέξιμό σας;

Θα έλεγα ότι ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όλων είναι η ψυχική κούραση. Το σώμα μου θα πονέσει τόσο πολύ, αλλά θα έλεγα ότι είναι απλώς να παραμένω συγκεντρωμένος. Μετά από λίγο, είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να σκέφτεστε, „Ω, θέλω να πάω να φάω ένα χάμπουργκερ“ ή κάτι τέτοιο, και δεν έχετε αυτή την ευκαιρία. Απλά πρέπει να συνεχίσεις να περνάς με το ένα πόδι μετά το άλλο. Έτρεξα ένα 50 μίλι τον Δεκέμβριο και πέρασα 12 ώρες σε αυτό το τρέξιμο. Έπρεπε να κρατήσω το μυαλό μου αφοσιωμένο, «το ένα βήμα μετά το άλλο, αμέσως μετά υπάρχει ένα επίπεδο τμήμα, μετά ένα κατηφορικό τμήμα, τώρα ας τρέξουμε λίγα παραπάνω μέτρα από όσα μπορούσαμε». Δεν έχει να κάνει με το να πηγαίνεις πολύ γρήγορα, είναι απλώς να μείνεις δεσμευμένος. Εάν παραμένετε δεσμευμένοι και είστε σε θέση να συνεχίσετε να κινείστε, παρόλο που πονάτε πολύ, ακόμα κι αν περπατάτε ή σέρνεστε, συνεχίζετε να προχωράτε και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο, μεγάλο πράγμα, ότι πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για να συγκεντρώσετε χρήματα μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν εργάζονται. Είναι δύσκολο να δώσεις χρήματα όταν δεν έχεις να δώσεις. Και έτσι, ελπίζουμε σε εκείνο το σημείο να υπάρχει λίγο περισσότερη έλξη και οι άνθρωποι θα θέλουν να κάνουν δωρεές. Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής ήταν μεγάλη και όσο τρέχω, ελπίζω να βγει ο κόσμος και να στηρίξει και φυσικά να αποστασιοποιηθεί κοινωνικά. Είναι υπέροχο όταν οι άνθρωποι μπορούν να συσπειρωθούν γύρω από κάτι που είναι καλός σκοπός.

Πώς θα ενθαρρύνατε άλλους να χρησιμοποιήσουν την ύπαιθρο ως καταλύτη για να αναλάβουν δράση στις κοινότητές τους;

Νομίζω ότι, ειδικά στη Δυτική Βόρεια Καρολίνα, έχουμε τόσο εύκολη πρόσβαση στη φύση. Είναι απλώς ένας φανταστικός πόρος για τη δημιουργία κοινότητας και την εκπαίδευση των ανθρώπων. Το ξέρω ότι όταν ήμουν στο δημοτικό, έβγαινα για πεζοπορίες στο Δενδροκομείο, περπατούσα και μπορούσα να δω όλη αυτή τη βιοποικιλότητα. Και φυσικά, σε τόσο μικρή ηλικία, δεν καταλαβαίνεις πραγματικά τι βλέπεις, αλλά νομίζω ότι τώρα καθώς μεγαλώνω και καθώς περνάω όλο και περισσότερο χρόνο έξω, βλέπω πραγματικά την ομορφιά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο που πήγα για τρέξιμο, άλλαζα πολύ υψόμετρο και μπορείτε απλά να δείτε πώς αλλάζουν οι τύποι φυτών γύρω σας όσο πιο ψηλά ή πιο κάτω πηγαίνετε. Νομίζω ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το Asheville έχει τόση πολλή βιοποικιλότητα, μπορείτε να διδάξετε τόσα πολλά για κάθε ζωντανό οργανισμό εδώ. Αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε κοινότητα. Ξέρω ότι υπάρχουν ομάδες στο Άσβιλ που πηγαίνουν για τρεξίματα τις νύχτες της εβδομάδας και απλώς τρέχουν στην πόλη ή ομάδες ποδηλασίας όπου απλά πηγαίνετε σαν ποδήλατο στα μονοπάτια επειδή έχουμε τόσα πολλά καταπληκτικά μονοπάτια εδώ. Νομίζω ότι, έχοντας τόσο εύκολη πρόσβαση στη φύση, μπορούμε να οικοδομήσουμε ισχυρότερες κοινότητες βγαίνοντας έξω και αφήνοντας κατά κάποιο τρόπο όλη την τεχνολογία και πέφτοντας σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας και απλώς εκτιμούμε πού βρισκόμαστε και με ποιους είμαστε.

Εάν θέλετε να κάνετε δωρεά στην κούρσα του Connor για το OpenDoors, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://charity.gofundme.com/o/en/campaign/connors-100-miles

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar