Η „Underdog“ Molly Seidel κάνει Ολυμπιακή ομάδα την πρώτη φορά που έτρεξε σε μαραθώνιο – Newswire

0
Η „Underdog“ Molly Seidel κάνει Ολυμπιακή ομάδα την πρώτη φορά που έτρεξε σε μαραθώνιο – Newswire

Φωτογραφία της Molly Seidel που γιορτάζει στους Ολυμπιακούς Μαραθώνιους Δοκιμές από τον Justin Britton, συνιδρυτή A Runner’s Eye Creative

Η Molly Seidel, 25 ετών, δεν περίμενε πολλά όταν έφτασε στη γραμμή εκκίνησης στους Ολυμπιακούς μαραθωνίους το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ατλάντα. Ο Seidel ήταν ένας καταξιωμένος αθλητής κολεγίου, με τέσσερις τίτλους NCAA, αλλά τα χρόνια μετά την αποφοίτησή του είχε αγωνιστεί με τραυματισμούς. Σε αντίθεση με άλλους δρομείς υψηλού προφίλ, ο Seidel δουλεύει δύο δουλειές —σε καφετέρια και φύλαξη παιδιών— για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Προπονείται μερικές φορές την ημέρα γύρω από το πρόγραμμα εργασίας της, αντέχοντας τις καιρικές συνθήκες στην υιοθετημένη γενέτειρά της, τη Βοστώνη. Και, ω ναι, πριν από τον αγώνα της στα Ολυμπιακά μονοπάτια το Σάββατο, δεν είχε τρέξει ποτέ μαραθώνιο πριν.

«Δεν είχα ιδέα πώς θα ήταν αυτό», είπε ο Seidel Νιου Γιορκ Ταιμς. «Δεν ήθελα να το υπερπουλήσω και να πιέσω πάρα πολύ, γνωρίζοντας πόσο ανταγωνιστικό θα ήταν το γήπεδο. Αλλά μιλώντας με τον προπονητή μου, δεν ήθελα να το τηλεφωνήσω μόνο και μόνο επειδή ήταν το πρώτο μου».

Τηλέφωνο το σε αυτή δεν το έκανε. Σύμφωνα με τους NYT, η Seidel έτρεξε έναν ανεπιτήδευτο αγώνα μέχρι το μίλι 21, όταν αποχώρησε από την ομάδα με δύο άλλους δρομείς, την Aliphine Tuliamuk και τη Sally Kipyego. Σε εκείνο το σημείο, η Σεϊντέλ είπε στην εφημερίδα ότι ήξερε ότι είτε θα έκανε την Ολυμπιακή ομάδα είτε ««θα τυλίγει θεαματικά στις φλόγες». Η κίνησή της απέδωσε καρπούς και ο Σεϊντέλ, μαζί με τους Τουλιάμουκ και Κιπιέγκο, εξασφάλισαν τις θέσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Τόκιο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar