Αγώνας του εξαρτημένου επαγγελματία

0
Αγώνας του εξαρτημένου επαγγελματία

Ο εθισμός μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του και οι επαγγελματίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Θα μπορούσε κανείς ακόμη να υποστηρίξει ότι το άγχος του επαγγελματικού επιχειρηματικού κόσμου μπορεί να προκαλέσει την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό πολύ εύκολα. Το στίγμα του εθισμού και της ανάγκης βοήθειας εμποδίζει πολλούς επαγγελματίες να αναζητήσουν την υποστήριξη που χρειάζονται, οδηγώντας συχνά σε οικονομικές δυσκολίες και απώλεια σημαντικών θέσεων εργασίας. Ευτυχώς, διατίθεται διακριτική και αποτελεσματική βοήθεια για επαγγελματίες που αναζητούν υπηρεσίες θεραπείας απεξάρτησης.

Το Northpoint Recovery προσφέρει ένα πρόγραμμα εκτελεστικής απεξάρτησης σχεδιασμένο για τη θεραπεία επαγγελματιών που παλεύουν με τον εθισμό. Η ομάδα μας κατανοεί τους μοναδικούς στρεσογόνους παράγοντες και τα ερεθίσματα του εκτελεστικού κόσμου. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τη βασική αιτία του εθισμού σας, να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα ψυχικής υγείας που συνυπάρχουν και να σας βοηθήσουμε να επαναφέρετε τη ζωή σας σε καλό δρόμο. Καλέστε το 208.486.0130 σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.

Επαγγελματίες και κατάχρηση ουσιών

Η κατάχρηση ουσιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς επαγγελματίες. Η διαταραχή χρήσης ουσιών μπορεί να έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην καριέρα του ατόμου και στη συνολική απόδοση του οργανισμού του. Οι επαγγελματίες που εργάζονται σε επαγγέλματα υψηλής πίεσης είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Όσοι αντιμετωπίζουν πολλές ώρες, εργασιακή ανασφάλεια, δύσκολες προθεσμίες και έλλειψη ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάχρησης ουσιών.

Τα επαγγέλματα που έχουν υψηλά ποσοστά στρες και κατάχρησης ουσιών περιλαμβάνουν:

 • Επαγγελματίες της ιατρικής
 • Δικηγόροι και δικηγόροι
 • Στελέχη Επιχειρήσεων
 • Πρώτοι ανταποκριτές
 • Στρατιωτικό προσωπικό και βετεράνοι
 • πιλότοι
 • Οδηγοί φορτηγών
 • Καλλιτέχνες και μουσικοί
 • ΕΡΓΑΤΙΚΟ δυναμικο

Οι επαγγελματίες που παλεύουν με τον εθισμό συχνά δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια λόγω του στίγματος που συνδέεται με τη διαταραχή χρήσης ουσιών. Μπορεί επίσης να είναι απρόθυμοι να αναζητήσουν βοήθεια επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα τους ή να τους κάνει να κριθούν από τους συνομηλίκους, τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους τους. Χωρίς βοήθεια και υποστήριξη, ωστόσο, οι κίνδυνοι εθισμού είναι μεγάλοι. Η κατάχρηση ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες, ζητήματα σχέσεων, ακόμη και νομικές συνέπειες.

Προειδοποιητικά σημάδια εθισμού στους επαγγελματίες

Επειδή η δημόσια εικόνα τους, η επαγγελματική τους θέση και οι προσωπικές τους σχέσεις κινδυνεύουν αν ανακαλυφθούν, πολλοί επαγγελματίες με εθισμούς γίνονται αρκετά ικανοί στο να διατηρούν μια πρόσοψη κανονικότητας. Συχνά, όσοι βρίσκονται πιο κοντά τους, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου, των παιδιών και των συναδέλφων τους, σε μεγάλο βαθμό ή και εντελώς αγνοούν ότι υπάρχει πρόβλημα. Η απόκρυψη της χρήσης ναρκωτικών και η χρήση όταν είναι μόνοι είναι τα κύρια συμπτώματα εθισμού.

Μερικά άλλα προειδοποιητικά σημάδια εθισμού στους επαγγελματίες περιλαμβάνουν:

 • Εργασία μέχρι αργά – Αυτή είναι η νούμερο ένα τακτική που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες που παλεύουν με την κατάχρηση ουσιών για να κρύψουν το πρόβλημά τους. Γίνεται κατανοητό ότι η επιτυχία θέλει κόπο και η οικογένεια του επαγγελματία συνήθως συνηθίζει σε συχνές απουσίες. Επίσης, οι απουσίες καθιστούν πιο δύσκολο για τα άτομα που βρίσκονται πιο κοντά στον εθισμό να αντιληφθούν τα ενδεικτικά σημάδια του εθισμού, όπως εναλλαγές διάθεσης, συσκότιση, μειωμένη όρεξη και αλλαγές στα πρότυπα ύπνου.
 • Συνεργασία με άλλους συναδέλφους που κάνουν κατάχρηση ουσιών – Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τη δική τους χρήση, ορισμένοι επαγγελματίες που κάνουν κατάχρηση ουσιών θα αναζητήσουν άλλους των οποίων το πρόβλημα ναρκωτικών είναι εξίσου κακό, ή ίσως ακόμη χειρότερο, από το δικό τους.
 • Κάνοντας την επιπλέον προσπάθεια – Οι επαγγελματίες που παλεύουν με τον εθισμό ξέρουν ότι πρέπει να κρύψουν την πραγματική έκταση της χρήσης τους, αλλά επειδή έχουν τόσα πολλά να χάσουν, πολλοί επαγγελματίες συχνά κάνουν πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες – κλέβοντας δείγματα φαρμάκων, γράφοντας αμοιβαίες συνταγές με άλλους εθισμένους συναδέλφους, υπο-φαρμακευτική αγωγή σε ασθενείς, προσφορά μειωμένης χρέωσης σε αντάλλαγμα για φάρμακα, ακόμη και οδήγηση σε διαφορετικές πόλεις όπου μπορεί να μην αναγνωρίζονται – για χρήση.
 • Απόκρυψη εισοδήματος / δολοπλοκία για να πάρει περισσότερα χρήματα – Ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματος, τα χρήματα είναι πάντα ένα πρόβλημα για ένα άτομο που χάνεται από τον εθισμό. Προκειμένου να συγκαλύψουν με επιτυχία τον εθισμό τους, πολλοί επαγγελματίες θα αξιοποιήσουν τα κεφάλαια συνταξιοδότησης ή κολεγίου ή θα προσπαθήσουν να κρύψουν επιπλέον χρήματα από υπερωρίες, μπόνους ή αυξήσεις.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η βοήθεια είναι διαθέσιμη σε στελέχη με εθισμό και πολλές εγκαταστάσεις θεραπείας εθισμού προσφέρουν εξειδικευμένα προγράμματα για επαγγελματίες που αγωνίζονται με την κατάχρηση ουσιών.

Τα Οφέλη της Εξειδικευμένης Θεραπείας Εξαρτήσεων για Επαγγελματίες

Η εξειδικευμένη θεραπεία εθισμού για επαγγελματίες προσφέρει μια σειρά από πιθανά οφέλη. Ενώ η εμπειρία κάθε ατόμου με τον εθισμό είναι μοναδική, ορισμένα χαρακτηριστικά εξειδικευμένης φροντίδας μπορούν να βοηθήσουν να γίνει η διαδικασία ανάρρωσης ευκολότερη και πιο επιτυχημένη.

Πρώτον, τα ειδικά κέντρα θεραπείας για επαγγελματίες περιλαμβάνουν συχνά προγράμματα προσαρμοσμένα ειδικά σε εκείνα σε τομείς που προσανατολίζονται στην καριέρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αντιμετώπιση θεμάτων όπως στρεσογόνων παραγόντων και παραγόντων που προκαλούνται μοναδικά για το επάγγελμά του, καθώς και της πιθανής ανάγκης για διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία προκειμένου να εξισορροπηθούν οι υποχρεώσεις επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Τέτοια προγράμματα μπορούν να παρέχουν πρόσθετους πόρους και υποστήριξη που μπορεί να μην είναι διαθέσιμες μέσω της τυπικής φροντίδας για τον εθισμό.

Δεύτερον, τα εξειδικευμένα θεραπευτικά κέντρα συνήθως στελεχώνονται από επαγγελματίες με γνώση των ιδιαίτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν άτομα σε επαγγελματικές θέσεις. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εξοικείωση με ζητήματα όπως οπισθοδρομήσεις σταδιοδρομίας, δημόσια εικόνα και νομικές ή ηθικές ανησυχίες. Η ύπαρξη ενός προσωπικού που είναι καλά γνώστης των μοναδικών αναγκών των επαγγελματιών μπορεί να κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική, καθώς επιτρέπει μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση για την αποκατάσταση του εθισμού.

Τέλος, τα εξειδικευμένα θεραπευτικά κέντρα παρέχουν συχνά πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επαγγελματική και εκπαιδευτική κατάρτιση, για να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε επαγγελματικές θέσεις να επιστρέψουν στην καριέρα τους. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να είναι ανεκτίμητες για να βοηθήσουν τα άτομα να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό με τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται για την επιτυχία.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Executive Rehab Program στο Northpoint Recovery

Παρέχοντας μια προσαρμοσμένη προσέγγιση, πρόσθετους πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό, τα εξειδικευμένα κέντρα θεραπείας εθισμού μπορούν να κάνουν την ανάρρωση πιο επιτυχημένη για επαγγελματίες που αγωνίζονται με τον εθισμό. Με τη σωστή βοήθεια, είναι δυνατό για αυτούς να ανακτήσουν τη ζωή τους και να επιστρέψουν στην καριέρα τους με νέα εστίαση και αφοσίωση. Καλέστε το 208.486.0130 ή συμπληρώστε τη διαδικτυακή μας φόρμα επικοινωνίας για να μάθετε πώς το πρόγραμμα αποκατάστασης στελεχών της Northpoint μπορεί να βοηθήσει εσάς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο σήμερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar